KW V3 Leveling

Onzichtbaar – MAAR U VOELT HET!

De KW Leveling schroefsets zijn ideaal voor bestuurders die niet op zoek zijn naar maximale verlaging, maar die de rijdynamiek en het comfort van een KW schroefset zoeken in combinatie met de bijna originele seriebodemvrijheid van de fabrikant.

De KW Leveling schroefsets richten zich op de combinatie van verhoogde rijdynamiek en comfort in samenhang met een minimale verlaging of, indien gewenst, verhoging van de vering. De KW Leveling schroefsets zijn de ideale retrofit dempers voor bestuurders die vaak op slecht uitgebouwde wegen rijden of bestuurders die hun auto vooral gebruiken in metropolen en stedelijke gebieden dan talrijke verkeersdrempels hebben. De progressieve schroefsetveren zijn zo ontworpen dat hun veerconstante een plus geeft aan het rijcomfort. Dienovereenkomstig hebben de KW Leveling schroefsets een instelbare, op comfort gerichte basisdemperafstelling.

Afstelling – in de fabriek voorgeconfigureerde dempingsafstelling met afzonderlijk instelbare ingaande en uitgaande demping

De KW Leveling schroefsets “inox-line” is de ideale retrofit-optie voor bestuurders die op zoek zijn naar alledaags praktisch nut, meer rijcomfort en sportiviteit. De afzonderlijk verstelbare dempers in ingaande en uitgaande demping met hun “TVR-A” en “TVC-A” technologie maken een uitgebreide demperafstelling mogelijk. Daardoor kunnen het stuurgedrag, de richtingsstabiliteit, de grip van de banden en de rijeigenschappen gemakkelijk extra aanzienlijk worden beïnvloed, voor een veilige beheersing op de limiet en meer rijcomfort.

TVR-A rebounddemping: De tweetraps gepatenteerde TVR-A technologie laat de lage stroomsnelheden bij lage dempersnelheden door een instelbare conische bypass stromen en opent de hoofdreboundklep voor de hoge stroomsnelheden bij hogere zuigersnelheden. Dit resulteert in een aanzienlijke verhoging van het rijcomfort zonder de hoge snelheid in het veiligheidsrelevante gebied aan te tasten. 16 precieze klikken zijn beschikbaar voor individuele afstelling, zodat u kunt kiezen tussen meer comfort of meer voertuigbeheersing.

TVC-A compressiedemping: Met 12 precisie-kliks kan het compressieventiel (TVC-A technologie) de doorsnede vergroten of verkleinen en daarmee zorgen voor meer of minder compressiedemping. Tegelijkertijd opent de naaldklep met veervoorspanning zijn maximale klepdoorsnede samen met de hoofdklep met veervoorspanning bij plotselinge hoge zuigersnelheden, om ongewenste progressieve krachttoenames in het hogesnelheidsbereik te voorkomen met zijn blow-off karakteristiek. Hierdoor kan de carrosserie van het voertuig beter worden ondersteund en tegelijk meer comfort worden geboden bij hoge wielacceleraties dan met de conventionele kleppentechniek. De dempingsverstelling van de compressiefase wordt altijd geleverd in combinatie met een afzonderlijke verstelling van de rebound, want alleen een onafhankelijke 2-wegverstelling van de demper maakt een echte optimalisering van de prestaties mogelijk.t kiezen tussen meer comfort of meer voertuigbeheersing.

Discreet verlagen en verhogen, traploos instelbaar

De KW Leveling schroefsets zijn uitgerust met schokdempers en demperbehuizingen, die in hun lengte ongeveer overeenkomen met de originele sportophangingen van de betreffende autofabrikant. Op verzoek kunnen de KW Leveling schroefsets ook discreet verlaagd (- 10 millimeter) of verhoogd (+ 10 millimeter) worden via een polyamide veerhouder. De trapeziumvormige schroefdraad maakt een verstelbereik van maximaal 20 millimeter mogelijk.

De benchmark voor schroefsets

Zoals bij alle KW schroefsets ontwikkelen de KW ingenieurs de voertuigspecifieke KW demperafstemming, die door autoliefhebbers wereldwijd gewaardeerd wordt. We doen dit in uitgebreide testcycli op de Nürburgring Nordschleife en in ons testcentrum op de KW 7-fase voertuigdynamica testbank. Uw auto wordt directer en dynamischer met een KW schroefset.

U koopt immers niet zomaar een schroefset, maar een KW schroefset die speciaal voor uw voertuigtype ontwikkeld en afgesteld is. Als fabrikant gebruikt KW alleen eigen middelen, hoogwaardige componenten en dezelfde dempertechnologie als grote fabrikanten. Met de KW V3 worden de rol- en kantelbewegingen van de carrosserie van het voertuig tijdens de compressie verminderd, zodat u tijdens het rijden profiteert van een onvervalste directheid en een sportiever rijgedrag.

Onze ervaring voor uw rijplezier

Als fabrikant van individuele schroefsetoplossingen voor op de weg en in de racerij zijn wij al meer dan 20 jaar marktleider en motor van innovatie. Ongeacht waar ter wereld, vertrouwen sportieve rijders, autofabrikanten en tuners op onze KW schroefsets “Made in Germany”.