Street Performance

Onder de productgroep Street Performance vindt u alle KW-schroefsetophangingssets voor een maximale verlaging voor wegvoertuigen. Afhankelijk van de KW-schroefsetophanging kunt u de compressie- en rebound-krachten individueel aanpassen aan uw persoonlijke rijbehoeften op een comfortabelere of sportievere manier.

KW Schroefset V1

De KW-schroefsetvariant 1 uit de “inox-line” is ons instapmodel voor meer rijplezier, met een aantrekkelijke en afzonderlijk aanpasbare verlaging. De afwerking van hoge kwaliteit, het gebruik van roestvrijstalen veerpoten, corrosiebestendige veren en schokdempers en de compatibele onderdelen zorgen niet alleen voor een lange levensduur van de auto, maar ook voor lang rijplezier.

KW Schroefset V2

Voor rijders die meer willen dan alleen een uitstekende look en verlaging binnen het TÜV-geteste bereik is KW-schroefsetvariant 2 uit de “inox-line” de perfecte oplossing. Niet alleen zorgen de roestvrijstalen veerpoten en de corrosiebestendige onderdelen voor een voortreffelijke duurzaamheid, u kunt ook de uitgaande vering van de dempers instellen op uw eigen wensen (in 16 klikken). Al met al goede redenen om de KW-schroefsetvariant 2 uit de “inox-line” aan te schaffen.

KW Schroefset V3

Met KW-schroefsetvariant 3 uit de “inox-line” krijgt u veel meer dan alleen een sportieve verlaging en uitstekend rijgedrag op alle soorten wegen. De configuratie is gebaseerd op onze jarenlange ervaring als ophangingsfabrikant en leverancier voor de internationale autosport, zoals de touringcarseries ADAC GT Masters, FIA GT1, FIA GT3, International GT Open, WTC, VLN en de legendarische ADAC Zurich-24-uursrace op de Nürburgring.

KW Schroefset V4

Met de KW Schroefsets Variant 4 combineren we toonaangevende racing-technologie met een duidelijk voordeel in alledaagse functionaliteit voor bovenklasse supersportwagens, sportwagens en snellere sedans zoals de Audi R8 (42), Audi RS6 (C7), BMW M5 (F10), Lamborghini Aventador LP 750-4 SV, Dodge Charger SRT Hellcat en Co. Dit zorgt voor een afzonderlijke afstelling van het rebound-dempen, evenals de compressiedemping bij lage en hoge snelheid. KW levert de Variant 4 met een voertuigspecifieke comfortinstelling en de verstelbare dempers kunnen met het geïntegreerde verstellingswieltje snel intuïtief worden ingesteld op een prestatiegerichte instelling, wanneer nodig.

KW Schroefset V5

Met de nieuwe KW V5 schroefset vertrouwt KW op zijn succesvolle motorsporttechnologie met verdringingszuigers (KW Solid Piston Technology) en modulaire en in serie geschakelde demperkleppen. De KW V5 overtuigt in sportwagens en supersportwagens door zijn precieze en snelle demping zonder vertraging. Zelfs bij korte veerwegen, stuurbewegingen en minimale onregelmatigheden op de weg reageren de dempers en kleppen direct. Elke rijmanoeuvre en elke impuls bij het remmen, optrekken, sturen, lastwisselingen en oneffenheden, wordt veel preciezer gedempt. De verdringingszuiger-dempers ondersteunen de voertuigstructuur optimaler dan conventionele dempers, zodat ook lagere veerconstantes kunnen worden gebruikt.

KW DDC Schroefset

De KW DDC-schroefsets maken deel uit van het intelligente ophangingssysteem KW iSuspension. Dit combineert de voordelen van een adaptief dempersysteem met een voertuigspecifieke ophangingssysteem voor de aftermarket. De schroefsets zijn beschikbaar in twee versies: KW DDC ECU met aansturingsmogelijkheden via de KW-app en KW DDC Plug & Play voor bepaalde voertuigmodellen, waarmee de fabrieks-ophangingsconfiguratie kan worden aangepast.

KW ESC Module

Steeds meer voertuigen zijn optioneel uitgerust met adaptieve ophangingsdemperregelsystemen, die na een defect of verhoogde slijtage moeten worden vervangen door kostbare OEM-dempers en vaak ook een obstakel vormen voor het verlagen van je voertuig. Om ervoor te zorgen dat u nog steeds profiteert van meer rijplezier in de vorm van een individuele montage achteraf van een schroefsetophanging of sportophanging, hebben we KW-decommissioning kits (KW ESC-module) ontwikkeld. De modules deactiveren uitsluitend alle functies van de standaard regelklepsturing – alle andere comfortfuncties blijven behouden.