KW V5 Schroefset 

Ultra high performance technologie (KW Solid Piston Technology) afkomstig uit de GT3 motorsport. KW 4-voudig onafhankelijk instelbare dempertechnologie.

Met de nieuwe KW V5 schroefset vertrouwt KW op zijn succesvolle motorsporttechnologie met verdringingszuigers (KW Solid Piston Technology) en modulaire en in serie geschakelde demperkleppen. De KW V5 overtuigt in sportwagens en supersportwagens door zijn precieze en snelle demping zonder vertraging. Zelfs bij korte veerwegen, stuurbewegingen en minimale onregelmatigheden op de weg reageren de dempers en kleppen direct. Elke rijmanoeuvre en elke impuls bij het remmen, optrekken, sturen, lastwisselingen en oneffenheden, wordt veel preciezer gedempt. De verdringingszuiger-dempers ondersteunen de voertuigstructuur optimaler dan conventionele dempers, zodat ook lagere veerconstantes kunnen worden gebruikt.

Instelling – in de fabriek voorgeconfigureerde dempingsinstelling met afzonderlijke 4-voudige demperinstelling

In tegenstelling tot trillingsdempers met overlopende werkende zuigers, gebruiken wij bij KW schroefsets en KW dempers met verdringingszuigerstructuur (KW Solid Piston Technology) een klepindeling die gescheiden is van de binnenste demperbuis en de zuigerstang.

Het resultaat is dat de KW V5 met instelbare KW SPCLH-A (KW Solid Piston Compression Low- and Highspeed Adjustable) compressiedemping en de KW SPRLH-A (KW Solid Piston Rebound Low- and Highspeed Adjustable) rebounddemping een aanzienlijke meerwaarde biedt: gevoeligere demping, cavitatievrije functie, hoogfrequente demping, lagedrukgasbereik van 6 tot 10 bar en lage hysterese.

De low- en high-speed klepeenheden in de KW V5 schroefset, die in serie gebouwd zijn met verschillende klepveertypes en hoofdkleppen, bieden de vrijheid om de ingaande en uitgaande demping individueel in te stellen met elk 13 exacte klikken (14 karakteristieke curven) in het low-speed en high-speed bereik. De KW verdringingstechnologie (KW Solid Piston Technology) kan ook bij het ontwerp van de karakteristieke curve een groot krachtbereik bestrijken om zo een geheel nieuw soort harmonische demping mogelijk te maken.

Traploze verlaging

De KW V5 maakt een maximale of individuele verlaging in het geteste instelbereik mogelijk. Door de vuilafstotende trapeziumvormige schroefdraad en de polyamide schroefdraadring kan de continue verlaging zelfs na jaren nog snel en eenvoudig versteld worden.

De benchmark voor schroefsets

Zoals bij alle KW schroefsets ontwikkelen de KW ingenieurs de voertuigspecifieke KW demperafstemming, die door autoliefhebbers wereldwijd gewaardeerd wordt. We doen dit in uitgebreide testcycli op de Nürburgring Nordschleife en in ons testcentrum op de KW 7-fase voertuigdynamica testbank. Uw auto wordt directer en dynamischer met een KW schroefset.

U koopt immers niet zomaar een schroefset, maar een KW schroefset die speciaal voor uw voertuigtype ontwikkeld en afgesteld is. Als fabrikant gebruikt KW alleen eigen middelen, hoogwaardige componenten en dezelfde dempertechnologie als grote fabrikanten. Met de KW V3 worden de rol- en kantelbewegingen van de carrosserie van het voertuig tijdens de compressie verminderd, zodat u tijdens het rijden profiteert van een onvervalste directheid en een sportiever rijgedrag.

Onze ervaring voor uw rijplezier

Als fabrikant van individuele schroefsetoplossingen voor op de weg en in de racerij zijn wij al meer dan 20 jaar marktleider en motor van innovatie. Ongeacht waar ter wereld, vertrouwen sportieve rijders, autofabrikanten en tuners op onze KW schroefsets “Made in Germany”.