HLS


Maak het leven makkelijk: dé oplossing tegen obstakels voor sportieve auto’s met een lage bodemvrijheid


Meer bodemvrijheid met één druk op de knop
Met het HLS-tilsysteem kunt u uw sportwagen of verlaagde voertuig optillen om veilig obstakels te kunnen omzeilen, zoals snelheidsdrempels, spoorwegovergangen, wegwerkzaamheden, garages en ondergrondse parkeerplaatsen. Afhankelijk van de versie van het HLS-tilsysteem kan uw auto bij de vooras of bij beide assen hydraulisch tot wel 45 mm worden opgetild.

Dit voorkomt schade aan uw aerodynamische componenten, de bescherming aan de onderkant of zelfs aan de oliecarter. Het tilsysteem is beschikbaar als voertuigspecifiek systeem met of zonder KW-schroefset, afhankelijk van het type auto en het model. Kunt u uw voertuig niet vinden in ons KW HLS-portfolio? Onze technici hebben ook een universeel tilsysteem ontwikkeld.

kw_hls_02

Een fantastische oplossing van KW
Ons HLS is beschikbaar als voertuigspecifieke oplossing voor een breed scala aan supercars en normale auto’s. Er worden diverse onderdelen meegeleverd, zoals hydraulische lijnen of een hydraulische pomp, aangepast op uw voertuig, en alle onderdelen zijn precies afgestemd op uw sportwagen. Of u nu de HLS wilt combineren met de fabrieksophanging van uw auto of met onze, op de wereldwijde aftermarket toonaangevende KW-schroefsets, de keuze is aan u. Alpina, BMW M, Manthey, Mercedes-Benz AMG, Novitec Rosso en veel andere bekende internationale autofabrikanten vertrouwen op de kwaliteit van KW-schroefsets.

De optilset “HLS 2” wordt alleen op de vooras geïnstalleerd. Met “HLS 4” kunt u het hele voertuig optillen. Er wordt een hydraulische cilinder geïnstalleerd tussen de veerschotel en de veren van elke KW-veerpoot. Het grote voordeel van het hydraulische systeem is dat de rijdynamiek er niet door verandert. Bij alle HLS-versies wordt een bedieningseenheid meegeleverd, die wordt aangesloten op de elektronica aan boord van het voertuig. Het voertuig wordt bij een bepaalde snelheid automatisch verlaagd tot het oorspronkelijke niveau van de KW-schroefset of van de standaardophanging van uw voertuigserie.

– Beschikbaar als compleet systeem inclusief KW-schroefsets of als ombouwset
– Kan vanuit het voertuig worden geactiveerd via een LED-bedieningsknop of via een optionele afstandsbediening
– Kan tijdens het rijden worden geactiveerd (tot maximaal 80 km/h)
– Snel optillen in 4 à 5 seconden (HLS 2)
– Compleet corrosiebestendig (gecoate cilindercomponenten van aluminium)

Installatieverhaal: Porsche 911 GT3 RS met KW HLS
De snelheidsdrempel is de natuurlijke vijand van verlaagde auto’s. Ook overwegen of garage-uitgangen vormen een bedreiging voor de spoilers en de onderkant. Het raken van dergelijke obstakels kan leiden tot lelijke krassen of zelfs tot gescheurde onderdelen.

KW HLS tilt uw auto met één druk op de knop tot wel 45 mm op, zodat u obstakels zonder problemen omzeilt, iets wat niet mogelijk is op de gebruikelijke voertuighoogte.

verlauf_trennlinie

Universele KW HLS-optilset

Met de universele HLS-optilset kunnen verlaagde voertuigen worden opgetild en zo obstakels omzeilen. De set is beschikbaar voor de vooras of als complete set voor de beide assen.
Dit is een universele optilset die kan worden geïnstalleerd bij bestaande KW-schroefsetsystemen.
De functies voor het optillen van het voertuig zijn dezelfde als bij de KW HLS-optilset.

verlauf_trennlinie

KW HLS Universal Drop-Kit

De perfecte oplossing voor showverlaging bij tentoonstellingen en tuningevenementen, eenvoudig en comfortabel
De HLS Universal Dropkit is het perfecte accessoire voor tuningliefhebbers die hun auto voor de show extreem willen verlagen op tentoonstellingen en bijeenkomsten, maar er ook zonder belemmeringen in willen blijven rijden. Met de retrofit-dropkit kan het stilstaande voertuig met één druk op de knop 20 tot 40 mm worden verlaagd. Bij een snelheid van 25 km/h zal het voertuig automatisch worden opgetild om te zorgen dat er tijdens het rijden genoeg bodemvrijheid is. Dit voorkomt schade aan de onderkant of aan de voorste lage spoiler. Ook voorkomt het dat de banden de wielbogen raken.

HLS-lift-uni-gal-img1_01_w340_h520
kw_hls_06

Lager met één druk op de knop
De HLS Universal Drop Kit is geschikt voor KW-schroefsets en bevat vier hydraulische cylinders, een HLS-pompconstructie en een bedieningsunit, die is aangesloten op de elektronica van de auto. Uw auto wordt dus bij een snelheid van 25 km/h automatisch opgetild, zodat u tijdens het rijden volledig profiteert van de prestaties en de rijdynamiek van uw KW-schroefset.

Voor ‘show & shine’-tuningevenementen en -tentoonstellingen hoeft u alleen maar op de meegeleverde KW-knop te drukken om uw auto binnen een paar seconden te verlagen tot de extreme showverlaging.

Behoud van rijdynamiek
Net als alle andere KW HLS-sets blijft ook bij de HLS Universal Drop Kits de hydraulische cilinder strak wanneer deze wordt uitgebreid, en ook hier worden de veer- en dempeigenschappen van uw KW-schroefset niet beïnvloed. Het is dus het perfecte alternatief voor tuningliefhebbers die op ‘show & shine’-evenementen indruk willen maken met een extreme verlaging. Ze zien er ook een stuk sportiever uit op de weg, in tegenstelling tot voertuigen met luchtophangingssystemen.

– Verlaging met één druk op de knop
– Fantastische look en bodemvrijheid bij het rijden
– Extreme verlaging en agressieve look voor ‘show & shine’
– Verlaging van de ‘show & shine’-auto tot een extreem lage hoogte bij snelheden onder de 25 km/h
– Automatisch optillen vanaf 25 km/h
– 30 mm-rand op de hydraulische cilinder voor voertuigspecifieke verlaging van 20 tot 45 mm
– Als universeel retrofit-systeem voor KW-schroefsets met TÜV-rapport voor afzonderlijke registratie conform § 21 van de Duitse toelatingswet voor het wegverkeer (StVZO)
– Voor voor- en achteras
– Drukmonitoring en akoestisch signaal voor functiemonitoring