Classics

KW Classic Suspensions

KW Classic ophanging: State of the Art-technologie voor klassieke auto’s

Ook voor tal van oldtimers en jonge klassiekers bieden wij voor elk verzoek de perfecte ophanging en breiden wij ons leveringsprogramma verder uit, ook voor klassieke auto’s. Liefhebbers van klassieke auto’s hoeven dus geen voldoening te nemen met de stand van de techniek van de vroege jaren vijftig, zestig, zeventig of tachtig. De klassieke ophangingen van KW beschikken over een technisch onderdelenrapport en kunnen traploos verlaagd worden binnen een goedgekeurd bereik. Afhankelijk van de toepassing zijn de klassieke ophangingen verkrijgbaar in verschillende demperuitvoeringen en in functie van de auto gebruiken we ook veerpoten met gesmede stuurknuppels waardoor de verwerking of het gebruik van vervangbare veerpoten niet meer nodig is.

Setup – Meer veiligheid en performance

Speciaal om te voorzien in de behoeften van de klassieke ophangingen hebben we op onze testbank met zeven onderdelen moderne demperuitvoeringen met moderne instellingswijzen ontwikkeld die getest werden op de weg. Al onze ophangingstoepassingen bieden meer rijveiligheid en betere prestaties zonder dat dit ten koste gaat van het rijcomfort. Afhankelijk van de toepassing zijn de veerpoten of demperbehuizingen gemaakt van aluminium, staal of gehard roestvrij staal. Dit gecombineerd met de optimale klepdempertechnologie van KW.

KW Schroefset Variant 1

De V1 schroefset heeft in functie van de doelgroep en het voertuigtype een vaste demperinstelling, die in uitvoerige rijproeven bepaald wordt. Zo hebben we voor de VW Golf I cabrio een comfortabelere opstelling ontwikkeld dan voor de standaard VW Golf I. De fabrieksinstelling van de demping zorgt voor een sportief rijgedrag met modern rijcomfort.

De V1 is leverbaar voor de Audi V8, Audi 80, BMW E30*, Ford Mustang (bouwjaar 1979 – 1993), Golf I, Golf I Cabrio en Polo 86C.

* ook in een uitvoering met gesmede fuseepennen (voorasspindels)

KW Schroefset Variant 2

De V2 schroefsets zijn bovendien voorzien van een verstelbare terugslagdemping met “TVR-A”-technologie. De dempingsverstelling zorgt voor meer sportiviteit en voertuigbeheersing of meer rijcomfort. De fabrieksinstelling werd aangepast voor de typische klassieke toepassing op de weg. In plaats van een van de VW Golf afgeleide schroefset die veelal op de markt is voor de VW Kever, hebben we bijvoorbeeld speciale dempers ontwikkeld voor het gebruik met torsiestaafveren en veerpoten met twee- en driepuntsondersteuning. De veerbehuizingen hebben voldoende speling om een harmonieuze, sportieve en comfortabele instelling met de klassieke wiel-bandcombinaties mogelijk te maken.

Naast de VW Beetle-uitvoeringen, werd er ook voor de DeLorean DMC-12 een schroefset ontwikkeld.

KW Schroefset Variant 3

De V3 schroefsets zijn uitgerust met de “TVR-A”- en “TVC-A”-technologie waarvan de demping afzonderlijk verstelbaar is in de ingaande en uitgaande slag. De verstelbare voorbelaste lagesnelheidsklep biedt een extra pitch- en roll-ondersteuning en tegelijkertijd wordt door de uitblaaskarakteristieken van de hoofdklep de maximale doorsnede van de lagesnelheids- en hogesnelheidsklep bij grote wielversnellingen geopend om een beter comfort te bieden dan bij de conventionele dempingstechnologie. Deze moderne dempingstechnologie maakt het bijvoorbeeld bij watergekoelde Porsche-modellen mogelijk om de typische eenzijdige knik tijdens de versnelling in bochten te voorkomen, zonder daarbij in te boeten aan rijcomfort.

Momenteel is de V3 beschikbaar voor Porsche (G-Model, 964, 993, 944, 968), BMW E9, E30, Ford Mustang (bouwjaar 1979 – 1993), Lancia Delta Integrale (EVO) en voor het Porsche G-model en de BMW E30 met gesmede assen (een grotere conversie is niet nodig).

KW Classic suspensions voor Porsche G-modellen

KW klassieke ophanging voor Porsche G-modellen – De Porsche G-modellen behoren al jaren tot de populairste klassiekers. Speciaal voor deze 911 hebben wij schroefsets ontwikkeld die allemaal voorzien zijn van moderne dempingstechnologieën en aangepast zijn aan de laatste stand van de techniek. Geen enkele Porsche-liefhebber hoeft zich dus tevreden te stellen met de ophangingstechniek uit 1973. Bovendien hebben onze ophangingen voor de G-modellen gesmede wielsteunen op demperbehuizingen van de vooras. Dit vermijdt uitgebreide zoektochten naar onderdelen die vaak niet op de markt verkrijgbaar zijn.

KW V3 Dempers

De KW 3 schokdempers lenen zich perfect voor restauraties. Onze complete oplossing maakt het mogelijk om de seriematige torsiestaven te blijven gebruiken. De dempers (TVC-A & TVR-A technologie) die afzonderlijk in de ingaande en uitgaande slag verstelbaar zijn, worden geleverd inclusief nieuwe gesmede wielnaven. Een uitgebreide conversie of het gebruik van reservecartridges is niet nodig. De registratievrije V3-schokdempers bieden het G-model meer ondersteuning bij het pitch- en roll-gedrag van het voertuig en een verhoogd rijcomfort.

KW Clubsport 2-traps schroefset

De KW Clubsport tweetraps schroefset heeft naast raceveren en verstelbare aluminium Unibal top mounts ook hoogperformante tweetrapsdempers met aparte instelling van de ingaande en uitgaande slag (TVC-A & TVR-A technologie). De dempers worden geleverd in een omgekeerde uitvoering voor de vooras en als aluminium veerpoten voor de achteras. Dankzij het technische onderdelencertificaat is de Clubsport-ophanging ideaal voor sportief weggebruik en voor circuitdagen.

KW ophanging voor racewagens

Het maakt niet uit of het om een circuit, lange afstandsrit of rally gaat – wij leveren de perfecte competitieschroefset voor elk toepassing. Afhankelijk van het reglement en de toepassing bieden wij 2A of 3A competitie-oplossingen voor het G-model. De 2A competitie-ophangingssystemen zijn voorzien van de TVC-A & TCR-A technologie met aparte demperinstelling voor de ingaande en uitgaande slag. De 3A competitieschroefsets hebben bovendien een waterreservoir met een lage en hoge snelheidsinstelling van de ingaande slag (TVCLH-A technologie) en zijn daartoe uitgerust met de 3A dempingstechnologie van de huidige Porsche 911 GT3 R (991).

Oplossingen op maat voor de hoogste eisen

Naast de serieontwikkeling bieden wij chauffeurs van exclusieve oldtimers en jonge klassiekers de mogelijkheid om in onze speciale KW-productie-eenheid een individuele schroefset te laten produceren die volledig afgestemd is op de wens van de klant. Wij houden rekening met alle eisen. Dit kan een aanzienlijk verschil betekenen in rijhoogte, bodemvrijheid, wielbelasting, veerindrukking, veerstijfheid en demping, afhankelijk van het beoogde weggebruik, bij autorally’s, deelname aan oldtimerrally’s of bij historische autosportevenementen.